Congrés VI
VI Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes
Aix-Marseille Université del 12 al 14 d’abril de 2023
VI CONGRÉS INTERNACIONAL DE L’ASSOCIACIÓ DE JOVES INVESTIGADORS EN LLENGUA I LITERATURA CATALANES (VI CIAJILLC)
Noves recerques en catalanística i llengua d’oc
12, 13 i 14 d’abril 2023
PROGRAMA DEFINITIU del VI CIAJILLC, consulta'l aquí
(actualitzat amb la nova ubicació de les comunicacions)
5a circular amb canvis de les sales de les comunicacions aquí
4a circular amb informació important aquí
Recull d'abstract del congrés aquí
Informació a la inscripció i 3a circular aquí
Informacions pràctiques:
Transport:
- L’aeroport de Marsella té vols directes des de moltes ciutats europees. Des de l’aeroport, podreu arribar a Marsella o a Ais fàcilment amb el bus Navette. Ací trobareu tota la informació:
https://www.marseille.aeroport.fr/
https://www.marseille.aeroport.fr/parkings-et-acces/acces/bus/aix-en-provence
- Trens directes des de Barcelona, Girona i Figueres (línia de TGV - AVE) fins a Aix TGV o Marsella i també des de París, Montpeller, Tolosa (línia convencional). Tota la informació: https://www.renfe.com/es/ca i https://www.oui.sncf/
- En bus, des de Barcelona, Montpeller i París. Al següent enllaç trobareu tota la informació: https://www.flixbus.cat/ruta-bus
- En transport privat, podreu trobar amb facilitat trajectes per compartir cotxe a través de plataformes com ara https://www.blablacar.fr/. També podeu compartir vehicle entre vosaltres mitjançant el grup de WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/Cpo4qQsbwj2CA9TI4F2pMi Hi tindreu l’opció de parlar amb la resta de participants per fer reserves en grup d’allotjament o compartir cotxe.
Allotjament:
El congrés tindrà lloc al campus Schuman d’Ais a la Maison de la Recherche (26 avinguda Robert Schuman 13100 Aix-en- Provence). Us podeu allotjar a Ais o a Marsella. Les comunicacions entre les dues ciutats són bones: en bus (línia 50) cada 10 minuts o en tren (TER), cada 30 minuts. Ací teniu els horaris de la línia 50: https://ef29c505-a373-4439-a0ff- 4d798556c174.usrfiles.com/ugd/ef29c5_f77826ebad2c4480981eb7ddf52422e6.pdf El trajecte en bus dura entre 30 a 50 minuts en funció del trànsit, i el servei acaba a les 12 de la nit. Per això, us recomanem reservar un allotjament a Ais.
Si teniu alguna dubte o qüestió a comunicar-nos, podeu escriure'ns a l'adreça electrònica del comitè organitzador: viciajillc@gmail.com
Twitter : @VIciajillc
Instagram: @vi_ciajillc
Facebook : www.facebook.com/VI-Ciajillc-113007071424364
*Version en lenga d'òc mai aval/Versió en llengua d'òc més avall/Version en langue d'oc ci-dessous
Noves recerques en catalanística i llengua d’oc /
Nouvelles recherches en catalanistique et en langue d’oc (VI CIAJILLC)
12, 13 i 14 d’abril 2023
El Centre Aixois d’Études Romanes (CAER-EA 854) en col·laboració amb l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC) organitza el congrés internacional intitulat «Noves recerques en catalanística i llengua d’oc / Nouvelles recherches en catalanistique et en langue d’oc» que tindrà lloc del 12 al 14 d’abril 2023 a l’edifici de la Maison de la Recherche a Ais (29 Avinguda Robert Schuman, Ais de Provença, França). Aquesta manifestació científica és la sisena edició del Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (VI CIAJILLC). Les edicions anteriors es van realitzar a la Universitat de València (2017), a la Universitat de Lleida (2018), a la Universitat de les Illes Balears (2019), a la Universitat de Barcelona (2020) i la darrera a la Universitat de Perpinyà Via Domícia (2022).
Les línies temàtiques proposades, en relació amb el català i l’occità - llengua d’oc, són:
Estudis literaris i culturals
Didàctica de la llengua, literatura, la cultura i les noves tecnologies
Estudis de lingüística
Estudis comparatius de llengua, literatura i cultura
Envieu la vostra proposta de comunicació (300 – 450 mots) mitjançant aquest formulari abans del 16 d’octubre 2022: https://forms.gle/2Xqpu9KUz5YWcWWr7 . El resum i els mots claus, escrits en català o en occità - llengua d’oc, hauran d’anar acompanyats d’una traducció al francés o a l’anglés. De manera excepcional, la comunicació es podrà dur a terme en una altra llengua si el Comité organitzador ho aprova. Podeu contactar amb el Comité a: viciajillc@gmail.com.
Els comunicants rebran un certificat d’assistència i de participació. També es pot acudir al congrés i rebre un certificat d’assistència. Per participar com a comunicant, cal ser membre de l'AJILLC i complir un dels següents requisits durant els dies del congrés:
no haver superat els 10 anys des dels estudis de grau o llicenciatura
no haver superat els 5 anys des de la finalització de l'últim postgrau (màster o doctorat)
Comité organitzador: Maria Antón i Álvarez de Cienfuegos (AMU), Maria Garcia Martínez (AMU), Pau Martín Miñana (UV), Estrella Massip Graupera (AMU) i Júlia Rocas Sumoy (UM3).
Comité científic: Jordi Antolí Martínez (UA), Marc Audí (U. Bordeaux), Enric Bou (U. Ca’Foscari Venezia), Estelle Ceccarini (AMU), Guillem Colom Montero (U. Glasglow), Emmanuel Desiles (AMU), Amàlia Llombart (California Polytechnic State University), Maria Llombart (UM3), Antoni Mas i Miralles (UA), Eulàlia Miralles Jori (UV), Cécile Noilhan (UT2), Patrizio Rigobon (Università Ca’Foscari Venezia), Josep Enric Rubio (UV) i Elena Sánchez López (UA).
Xarxes socials del VI Congrés Internacional de l'AJILLC
Noves recerques en catalanística i llengua d’oc
Nòvi recerco en estùdi catalan e en lengo d'o
Nouvelles recherches en catalanistique et en langue d’oc (VI CIAJILLC)
12, 13 e 14 abriéu 2023
Lou Cèntre Sestian d'Estùdi Rouman (CAER-EA 854) en coulabouracioun emé l'Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC) es en trin de basti lou coungrès internaciounau que se titro « Nòvi recerco en estùdi catalan e en lengo d'o », que se debanara dóu 12 au 14 d'abriéu à l'Oustau de la Recerco de z-Ais de Prouvènço (29, avengudo Roubert Schuman). Aquelo manifestacioun scientifico es la 6enco que l'ourganiso l'Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (VI CIAJILLC). Li rèire se debanèron à l'Universitat de València (2017), à l'Universitat de Lleida (2018), à l'Universitat de les Illes Balears (2019), à l'Universitat de Barcelona (2020) e à l'Universita de Perpignan – Via Domintia (2022).
Li tèmo semoundu, à l'entour dóu catalan e de l'óucitan-lengo d'o, soun :
• Lis estùdi literàri e culturau
• La didatico de la lengo, de la literaturo e di nouvèlli teinoulougìo
• Lis estùdi sus la lenguistico
• Lis estùdi coumparatiéu sus la lengo, la literaturo e la culturo
Mandas vosto prepausicioun de coumunicacioun (300 – 450 mot) dóumaci aqueste fourmulàri davans lou 2 d'óutobre 2022 : https://forms.gle/2Xqpu9KUz5YWcWWr7. Lou resumit e li mot-clau dèvon èstre redigi en catalan vo en óucitan-lengo d'o, em'uno reviraduro en franchimand o en anglés. Pèr un cop soulamen la coumunicacioun se poudra faire dins uno autro lengo, après que lou Coumitat di deliberacioun aura pres sa decisioun. S'avès uno questioun, prenès lengo emé lou Coumitat ourganisaire : viciajillc@gmail.com.
Li que parlaran recebran un certificat de presènci emai de partecipacioun. Poudès pamens segui lou Coungrès coume simple ausidou e reçaupre tambèn un certificat de presènci. Pèr partecipa coume parlaire fai mestié d'èstre membre de l'Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (adesioun a far per l'an 2023) e de respeta uno di counsigno seguènto :
• Agué un diplomo de licènci (BAC + 3) despièi mens de 10 annado
• Agué un diplomo de Master (BAC + 5) vo un dóutourat despièi mens de 5 annado
• Èstre en trin de passa un dóutourat
Coumitat ourganisaire : Maria Antón i Álvarez de Cienfuegos (AMU), Maria Garcia Martínez (AMU), Pau Martín Miñana (UV), Estrella Massip Graupera (AMU) e Júlia Rocas Sumoy (UM3).
Coumitat scientific : Jordi Antolí Martínez (UA), Marc Audí (U. Bordeaux), Enric Bou (U. Ca’Foscari Venezia), Estelle Ceccarini (AMU), Guillem Colom Montero (U. Glasglow), Emmanuel Desiles (AMU), Amàlia Llombart (California Polytechnic State University), Maria Llombart (UM3), Antoni Mas i Miralles (UA), Eulàlia Miralles Jori (UV), Cécile Noilhan (UT2), Patrizio Rigobon (Università Ca’Foscari Venezia), Josep Enric Rubio (UV) e Elena Sánchez López (UA).