Entre l'espasa i la ploma


Entre l’espasa i la ploma: jornades sobre llengua, literatura i història

Facultat de Geografia i Història – Universitat de València

24 i 25 d’octubre de 2019

Els Investigadors Doctorands en Estudis Medievals de la Universitat de València (IDEM) i l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC) col·laboren per a organitzar aquestes jornades que, des d’una perspectiva interdisciplinària, tenen per objectiu posar de relleu l’interès social i la qualitat de les investigacions en llengua, literatura i història de l’antiga Corona d’Aragó entre els segles XIII i XVIII. Davant del desprestigi creixent de les humanitats i dels intents d’arraconar-les a l’àmbit acadèmic, aquesta trobada té com a finalitat no només fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements entre els investigadors, sinó també ressaltar la significació social que rau en cada mirada curiosa a les societats del passat.

Animem a remetre propostes de comunicació de totes aquelles persones realitzen recerques que s’ajusten als marcs temàtic, cronològic i geogràfic abans esmentats.

Les jornades “Entre l’Espasa i la Ploma” tindran lloc en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (Avinguda Blasco Ibáñez, 28) entre els dies 24 i 25 d’octubre de 2019.

Per tal de poder participar-hi com a comunicant, cal complir només amb un dels següents criteris:

  • Estar graduat o posseir un títol de llicenciat.

  • Estar matricular en un programa doctoral o no haver defensat la tesi doctoral en un període major a deu anys abans de la publicació d’aquesta circular.

  • Desenvolupar o haver desenvolupat una recerca original al voltant de la Corona d’Aragó o qualsevol dels seus territoris entre els segles XIII i XVIII.

Podeu fer-nos arribar les vostres propostes mitjançant el següent formulari fins al 30 d’abril (ampliat).

El comitè científic decidirà sobre l’admissió de les comunicacions i ho notificarà als autors durant el mes de maig de 2019. Els participants hauran d’abonar la quota d’inscripció (10€) una vegada la seua proposta haja estat acceptada.

Podeu contactar amb el comitè organitzador a: espasaiploma@gmail.com. També trobareu tota la informació ací.

Comité científic: Monica Bolufer Peruga (Universidad de Valencia), Vicent J. Escartí (Universidad de Valencia, IIFV), Antoni J. Furió Diego (Universidad de Valencia), Ferran Garcia-Oliver Garcia (Universidad de Valencia), Eulàlia Miralles (Universidad de Valencia), Verònica Zaragoza (Universidad Nacional de Estudios a Distancia).

Comité organitzador: Guillermo Chismol Muñoz-Caravaca, Javier Fajardo Paños, Miquel Faus Faus, Luis Galán Campos, Arantxa Llàcer Martorell, Alejandro Llinares Planells, Guillermo López Juan, Pau Martín Miñana, Maria Saiz Raimundo.

Call for papers en anglés

Call for papers en castellà