Congrés VIII

VIII CONGRÉS INTERNACIONAL DE JOVES INVESTIGADORS EN LLENGUA I LITERATURA CATALANES 

9, 10 i 11 d'abril de 2025

1a circular


La Universitat d’Alacant organitza el VIIIé Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes (AJILLC), que tindrà lloc el 9, 10 i 11 d’abril de 2025.

Enguany Alacant serà l’espai que acollirà la pròxima edició d’un esdeveniment que va nàixer a la Universitat de València (2017). Així, després d’un tomb arreu dels Països Catalans (Universitat de Lleida (2018), Universitat de les Illes Balears (2019), Universitat de Barcelona (2020), Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona (2023) i dos anys de periple intel·lectual a altres indrets internacionals (Universitat de Perpinyà Via Domícia (2022) i Université Aix-Marseille (2023)), la trobada d’enguany torna al País Valencià.

L’organització d’un congrés interuniversitari i internacional dins de l’àmbit de la llengua i la literatura catalanes, amb totes les branques transversals que a partir de les quals es poden desplegar, és una activitat enriquidora que posa en comú els interessos presents i futurs dels joves investigadors. Un punt de trobada per trobar sinergies i debatre sobre les recerques que s’estan realitzant per part de joves d’arreu dels territoris de parla catalana, així com dels investigadors d’altres zones que també l’estudien.

En aquest sentit, destacar la importància de la celebració del congrés a la Universitat d’Alacant per diversos factors. D’una banda, el fet de desplaçar el centre cap a la perifèria i situar al bell mig del mapa filològic Alacant és una necessitat per fer visible i reivindicar el treball i els esforços que es duen a terme per part de la universitat, les entitats lingüístiques, culturals i socials i totes les persones que les sustenten des del castigat sud, que presenta una situació de substitució lingüística, acusada per polítiques hostils. D’altra banda, el sud mostra una idiosincràsia particular, amb uns trets dialectològics molt vius, amb una riquesa en cultura popular i tradicional, i amb un esplendorós panorama musical que va unit a la reivindicació d’uns valor arrelats a la llengua i la cultura pròpia.


Els comunicants rebran un certificat d’assistència i de participació. També es pot acudir al congrés i rebre un certificat d’assistència. Per participar com a comunicant, cal ser membre de l'AJILLC i complir un dels següents requisits durant els dies del congrés:


Les línies temàtiques proposades en relació a l’àmbit de la catalanística són:


 

 

 

 

 


 Enviament de propostes

 

Per favor, envieu el títol i el resum de la vostra proposta (300-450 paraules aproximadament) acompanyats d'una nota biogràfica breu (un paràgraf) abans del 13 d’octubre de 2024 a través del següent formulari: https://forms.gle/ZhDgePkUPEUSqP9j8


Modalitats de participació


·        Comunicació individual

o   15 min

 

·        Panell (amb 3 comunicacions)

o   45 min

o   Propostes relacionades

o   Presentació individual, però les 3 en un mateix bloc horari.

o   Al formulari s’ha d’indicar el títol conjunt i els integrants del panell

 

 

·        Pòster (dirigit a estudiants de grau i màster que vulguen presentar els seus TFG/TFM, i a docents que vulguen presentar experiències docents a l’aula)

o   5 minuts

o   Píndola sobre una investigació finalitzada en curs

 

 

Les propostes només es poden presentar en català. De manera excepcional, la comunicació es podrà dur a terme en una altra llengua si el comité organitzador ho aprova. Per a qualsevol aclariment,   dirigiu-vos   al   correu   electrònic ajillcalacantua@gmail.com.

 

 Comité organitzador


 Laura Sellés (Universitat d’Alacant), Carla Mira Anton (Universitat d’Alacant), Raül Sánchez (Universitat d’Alacant), Úrsula Vacalebri (Università degli Studi di Napoli Federico II), Clàudia Garrigós (Universitat d’Alacant) i Marc Salomón (Universitat d’Alacant).

 

 Comité científic


 Tibor Berta (Szegedi Tudományegyetem), Pere Navarro (Universitat Rovira i Virgili), Andreu Sentí (Universitat de València), Carles Segura (Universitat d’Alacant), Vicent Beltran (Universitat d’Alacant), Sandra Montserrat (Universitat d’Alacant), Maribel Guardiola (Universitat d’Alacant), Josep Martines (Universitat d’Alacant), Avel·lí Flors (Universitat de Barcelona), Ares Llop (University of Cambridge), Alfons Gregori (Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu), Sandrine Ribes (Université Paul Valéry Montpellier 3), Mónica Güell (Sorbonne Université), Cèlia Nadal (Università per Stranieri di Siena), Núria Santamaria (Universitat Autònoma de Barcelona), Veronica Orazi (Università degli studi di Torino), Josep Valsalobre (Universitat de Girona), Carme Arronis (Universitat d’Alacant), Anna Esteve (Universitat d’Alacant), Toni Maestre (Universitat d’Alacant), Aina Monferrer (Universitat de València), Gemma Lluch (Universitat de València), Josep Ballester (Universitat de València).