L'ensenyament de la cultura catalana

El repte de fer recerca sobre una matèria que a penes o mai ens han ensenyat a impartir


Com ensenyar cultura si mai hem aprés com ensenyar-la? I com investiguem sobre un tema tan ampli i complex que ni tan sols sabem ben bé com impartir? En la primera sessió de metodologies per a la investigació, el doctor Josep Vidal Arráez (Universitat de Tolosa-Joan Jaurés) ens ha guiat a través de la seua recerca sobre la didàctica de la cultura catalana en el català com a llengua estrangera (CLE) per a poder comprovar com ha dut a terme la seua investigació.

Des de l’objectiu principal i la delimitació de l’àmbit d’estudi fins al marc teòric i alguns exemples d’anàlisi estadística hem pogut recórrer els passos que va fer Josep Vidal per a realitzar la seua tesi doctoral. El seu treball analitza els criteris de representació de la cultura catalana en diversos manuals de CLE per mitjà de la categorització. Ha pogut constatar la mancança de representativitat de la cultura catalana en aquests materials, així com la necessitat de crear manuals específics per a impartir cultura catalana.

Per si voleu revisar-la, us deixem tot seguit la presentació que Josep Vidal va fer servir a la sessió de Coneixem el món de l’ensenyament de la cultura catalana. No vas poder acudir i vols veure tot l’acte? L’enregistrament és accessible per a tots els socis i sòcies de l’AJILLC! Si encara no formes part d’aquesta associació, pots fer-te’n soci des d’aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1GRi9z-9nYL9PP-RU0teYUF0VuoDjiLSIghPjnrL1zBg/edit?ts=5b924e55

Ppt Josep Vidal Coneixem el món de l'ensenyament de la cultura catalana

Gràcies al conferenciant i a tots els assistents que van acudir a aquest acte organitzat per l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes en col·laboració amb el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Pròximament durem a terme noves sessions en línia sobre metodologia de la investigació, fins prompte!

Iniciem les conferències sobre metodologies per a la recerca de la mà de Josep Vidal Arráez

Ens plantegem com dur a terme un treball d’investigació: quins passos cal seguir quan volem fer la nostra recerca? A banda d’escollir el tema, com l’estudiem? El doctor Josep Vidal ens ajuda a resoldre aquestes qüestions des del seu camp d’estudi: l’ensenyament de la cultura catalana. Parlarem de com configurar un treball sobre la cultura que cal abordar a l’aula, els criteris per a triar contingut i els materials, entre altres temes. T’animes a vindre?

Inscriu-te lliurement a aquesta xarrada que farem en línia el dissabte 2 d’abril de 2022 a les 12 h a través del següent formulari: inscripcions.

Esdeveniment organitzat per l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes en col·laboració amb el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.